Стоянов: Очаквам да обърнете сериозно внимание на ежедневния инструктаж на полицаите

Снимка: МВР

Министърът на вътрешните работи и главният секретар на МВР присъстваха на годишния отчет на Столичната дирекция на вътрешните работи

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов подчерта постигнатия от ръководството на СДВР положителен обрат в ефективното противодействие на престъпления, свързани с кражбите и грабежите, включително и с противозаконното отнемане на моторни превозни средства. Отбеляза и постигнатото добро взаимодействие с прокуратурата и съдебната система.

Той подчерта, че Столичната дирекция на вътрешните работи е моторът на министерството и е една от най-натоварените структури в системата.  Вътрешният министър обърна внимание на необходимостта от засилване на работата по линия на икономическа полиция, на извършването на регулярни проверки и контрол за притежанието на късо оръжие. Изведе и изискването нито един сигнал за домашно насилие да не бъде пренебрегван, съобщават от пресцентъра на МВР. 

Отбеляза постигнатия положителен ръст на събираемост на наложените глоби и припомни, че и през настоящата година основен приоритет за дирекцията остава борбата с пътния травматизъм. В този смисъл  следва да продължи контролът, осъществяван от екипите на пътна полиция, които не трябва да забравят, че за българския гражданин именно униформеният състав е лицето на полицията.  Изискването към поведението на униформените трябва да залегне при ежедневните инструктажи, провеждани във всяко едно от районните полицейски управления, както и при задължителното прилагане на въведения системен подход в обучението на служителите. Предстои целият униформен състав да бъде оборудван с боди камери, коментира министър Стоянов и напомни, че опитите за манипулирането им  са недопустими

Главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев приветства отчетения в СДВР ръст в бързите производства. Той също подчерта, че поведението на униформените на терен рефлектира върху формирането на обществено доверие, затова е недопустимо негативно отношение към гражданите. Основното задължение на всеки служител е да защитава и брани силата на закона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK