Стоянов: Главният секретар на МВР има пряка връзка с убийствата

Снимка: БГНЕС

Това обяви на брифинг министърът на вътрешните работи

„Главният секретар на Министерството на вътрешните работи Петър Тодоров е отговорен за липсата на организация и контрол върху дейности в министерството, което е в пряка връзка с настъпилата смърт на шестима полицейски служители на МВР при изпълнението на служебните им задължения в изключително кратък срок“.

Това обяви на брифинг министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, съобщава бТВ.

„В резултат на неосъществен контрол и адекватни действия от страна на главния секретар за периода от 2021 г. до 31 май 2023 г. се наблюдава значително увеличениe на извършените престъпления против личността, както умишлени, така и предумишлени убийства с особена жестокост – в столицата и в страната, по време на битови скандали или в условията на домашмо насилие“, заяви Калин Стоянов.

По-рано от МВР обявиха пред медиите:

Според устройствения правилник на МС министърът на вътрешните работи предварително трябва да съгласува с президента  проекта на акта, който съдържа предложение за освобождаване на главния секретар. Министър Стоянов вече е внесъл предложение до президента за издаване на Указ за прекратяване на правомощията на главния секретар. След извършването на тази съгласувателна процедура точката може да бъде включена в дневния ред на заседание на МС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//