Столична община завежда иск срещу организаторите на протеста срещу БФС

Снимка: БГНЕС

Това заяви кметът на София Васил Терзиев

Ще заведем иск срещу организатора на протеста срещу БФС, за да може да възстановим щетите. Това заяви кметът на София Васил Терзиев, цитиран от Нова телевизия.

По думите му екипите на Столична община са работили неуморно и всичко е било възстановено за по-малко от ден.

Той посочи, че щетите за контейнери, кошчета за отпадъци, както и дейности по почистване са в размер на 14 хил. лв. За шахти, плочки, бордюри сумата е 8 000 лв.

Терзиев добави, че са счупени ограничителни колчета и знаци за 4000 лв. Нарушената обшивка на тавана на подлеза на Орлов мост ще струва около 15 000 лв. Общата сметка показва, че Столична община е платила 42 000 лв., за да поправи щетите след вчерашния протест, уточни кметът на столицата.

Припомняме, че хиляди футболни запалянковци се събраха на протест срещу ръководството на БФС в района около националния стадион "Васил Левски", където се игра срещата между България и Унгария. Напрежението ескалира и се стигна до сблъсъци между полиция и протестиращи. Органите на реда издирваха нарушителите на протеста. 33 запалянковци бяха арестувани.

От ГЕРБ призоваха председателят на БФС Борислав Михайлов да подаде оставка, а кметът на София Васил Терзиев да понесе отговорност за случилото се. ПП/ДБ пък поискаха оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Премиерът Николай Денков пък уволни зам.-министърът на МВР Стоян Темелакиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK