Стойчо Стоев вече не е треньор на Локомотив (София)

Снимка: startphoto.bg

Клубът преговаря със сърбина Данило Дончич

Стойчо Стоев вече не е треньор на Локомотив София. 61-годишният специалист вчера се е срещнал с ръководството на клуба и е заявил, че напуска, твърди "Тема Спорт". Капката, която преля чашата, бе загубата на железничарите в събота от Етър с 1:3 в "Надежда". Така Стоев остана в тима  едва два месеца (64 дни).

Опитният треньор застана начело на родния си клуб през лятото, но отборът нямаше нищо общо с този, с който Станислав Генчев работи миналия сезон. Много от играчите напуснаха, а селекцията се правеше в движение. От началото на настоящата кампания Локо София спечели само два мача - 1:0 на старта срещу Ботев Враца и 2:0 над Пирин , а останалите шест загуби.

Стоев на няколко пъти алармира за проблемите, но нищо не бе предприето и апогеят настъпи при поражението от Етър. До момента железничарите са един от най-слабите отбори в шампионата, като се абстрахираме от резултатите. Отборът няма стил и е надиграван от съперниците си. Навръх 94-ия рожден ден на клуба бе лепнато още едно петно, което трябва час по-скоро да бъде изтрито.

Бившият футболист на Локомотив (София) Данило Дончич е фаворит да застане начело на тима. Ръководството на железничарите вече е провело разговори със сръбския специалист и в близките дни очаква отговора му. Много е вероятно 54-годишният треньор да поеме столичани. За последно Дончич бе начело на малтийския Валета, но това се случи през лятото на 2022 година и отттогава е без отбор. Бившият нападател вече работи в "Надежда". Това се случи от 2008 до 2010-а, когато бе помощник на Драгомир Окука.

За позицията на старши треньор е разглеждан и Славко Матич, но бившият наставник на Арда и Септември, който за последно работи в Африка, се е надявал да поеме Ботев Пловдив и Локомотив не е бил сред приоритетите му. Вариантите от България, обсъждани за треньор в "Надежда", са били Христо Янев, Георги Чиликов, Тодор Янчев и Владимир Манчев, но Дончич е фаворит и се очаква в следващите дни да стартира предизвикателството си на стадион "Локомотив".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK