Стартира третото издание на Фестивала „Сцени на Струма“ в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Музикалната програма ще започне с Концерт „Приятелство“ и с представяне на различни национални култури

На 2.09.2023 г. (събота) от 11:00 ч. на откритата сцена пред читалище „Братство 1869“ - Кюстендил, ще бъде даден старта на третото издание на Фестивала „Сцени на Струма“.

Музикалната програма ще започне с Концерт „Приятелство“ и с представяне на различни национални култури - Гърция, Китай, Мароко, Етиопия, Германия, Франция и др. Ще бъде открита фото-изложба „Непознат, а толкова близък: Азербайджан’’ на  Аурелия Насирова, представена от Център за Азербайджански език и култура към СУ  ‘’Св. Климент Охридски’’, съобщават от читалище "Братство".

От 15:00 ч. ще се проведат артистични работилници и демонстрация на спортове - с разнообразие и вдъхновение за музика, танци, рисуване и спорт

От 16:30 ч.  Асоциация БАФЕВРО и Нуредин Риажи ще представят „Мароко – култура и икономика“ 

От 18:00 ч. ще се проведе лекция „Бизнес и изкуство“ на Иван Тихов - представител за България на Федералната асоциация на средния бизнес в Германия.     

От 19:00 ч.  ще се проведе Концерт „Сцена за всички”, в рамките на който любители и професионалисти ще музицират на една сцена.

На 3.09.2023 г. (неделя) ще се проведе Ден, посветен на Република Гърция, а официален гост ще бъде посланика на Република Гърция в България Негово Превъзходителство Алексиос Мариос Либеропулос.

От 11:00 ч. в Пирговата кула ще бъде открита Изложбата „ПИРГОВА кула – културен щит'', представена от „Галерия 13“, гр. Драма.

От 17:00 ч. в читалище „Братство 1869“ ще се проведе прожекция на късометражни филми с награди от Фестивала на късометражното кино в Драма и Фестивала за документално кино в Кастелоризо.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK