Стартира схема “На път”

снимка: infomreja.bg, архив

Агенцията по заетостта в качеството си на Договарящ орган по приоритетна ос 2 на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” стартира процедура за подбор на проекти BG051PO001-2.2.03 „На път”. Тази схема за безвъзмездна финансова помощ цели насърчаване на географската мобилност на работната сила в България.

По процедура „На път” е допустима за финансиране дейност по осигуряване на организиран транспорт  до и от работното място от работодателя за заетите в съответното предприятие лица за период до 12 месеца. Допустима целева група по настоящата схема са заети лица, които работят в населени места, различни от тези, в които са регистрирани по настоящ адрес. Едно от условията за допустимост е работното място на заетите лица да не е отдалечено на повече от 100 км.  от населеното място, в което лицето е регистрирано по настоящ адрес.

Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ по тази процедура е 20 000 лева, а максималният размер на безвъзмездната финансова помощ е 390 000 лева. По процедура „На път” не се изисква собствено участие (съфинансиране) от страна на кандидата.

По схема „На път” могат да кандидатстват чрез подаване на проектни предложения работодатели, отговарящи на определени изисквания, съгласно Насоките за кандидатстване по тази процедура. Проектните предложения се подават на ръка на хартиен носител в Дирекциите „Бюро по труда” в областните градове или се попълват изцяло в електронен формат и се регистрират в Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на Европейския съюз в България (ИСУН) – на интернет адрес: https://eumis.government.bg.

Крайният срок за подаване/регистриране на проектните предложения е 08 февруари 2013 г., 16.30 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK