Стартира ремонт в храма "Св. вмчк Димитър Солунски" в Кюстендил

Снимки: Кюстендилска духовна околия

От 1865 г. до днес на храма не е извършван основен ремонт, а само частичен

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит с Водосвет и молитва преди всичко начинание бе положено началото на ремонтите дейности в храм "Св. вмчк Димитър Солунски", гр. Кюстендил.

Храмът ще бъде основно ремонтиран със средства отпуснати от Министерския съвет на Република България през месец февруари тази година. От 1865 г. до днес на храма не е извършван основен ремонт, а само частичен.

Предвид това, че храмът е паметник на културата от местно значение, ремонтните дейности започнаха след пълно съгласуване на проектната и техническа документации с различните институции, в това число и с Министерството на културата, които стриктно наблюдават спазването на установените правила, касаещи ремонти на храмове, които са със статут на обекти, паметници на културата.

Във връзка с предстоящите дейности в храма няма да бъдат извършвани богослужебни последования, но за молитвени нужди на енорияшите е пригоден молитвен кът - параклис в сградата на Архиерейското наместничество.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//