Стартира планинско бягане „Осогово Рън“ - 2022

Снимка: Личен архив

Състезанието включва три дисциплини

Планинското бягане  стартира от площад Велбъжд в центъра на Кюстендил (530м Н.В.), преминава покрай стадиона, картинг пистата и Почивало, по горски път под х. Иглика до Студен кладенец, продължава по черен път и горска пътека през Бегбунар по централното било на Осогово до връх Руен (2251м Н.В.), връщане през Бегбунар по горски път до финала на Ски център Осогово (1625м Н.В.) За средна и къса дистанции пресечки на Бегбунар и над х.Осогово.

Организаторите си запазват правото на промени по трасето при необходимост.

Състезанието включва три дисциплини:

- Къса дистанция – 15 км; Д+1300 м
- Средна дистанция – 26 км;Д+1650 м
- Дълга дистанция – 40 км;Д+2100 м

Състезателни категории: Мъже и Жени, Младежи и Девойки до 20г., Ветерани 40+, 45, 50, 55, 60, 65, 70г.

Програма: 11 юни

8:00-8:45ч. Регистрация за участие в зоната на старта;

9:00ч. Старт – едновременен за всички участници;

Затваряне на ФИНАЛА в 16:30 ч.

Условия за участие: Неограничено, за физически и психически здрави хора от 15 до 75-годишна възраст. Участниците се задължават да се движат по маркировката и да спазват Закона за движение по пътищата преди, по време и след състезанието. Разходите по участието са за сметка на участниците.

Носенето на лична карта за участниците на дългата дистанция по време на състезанието е задължително поради навлизане в гранична зона!

Класиране и награди - Медали за първите трима във всяка категория и дистанция. Материални награди за първите трима в дългата дистанция при Мъже и Жени; до 20 г.; над 40 г.  Награждаването ще се извърши на Ски център Осогово след финиширане на призьорите без изчакване на всички финиширали.

Всички участници, изкачили в контролното време петте планини от веригата FIVE MOUNTAINS в една календарна година, ще получат плакет в края на сезона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//