Стартира най-големият проект в Гоце Делчев

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

С водосвет и първа копка стартира дългоочакваният проект, благодарение на който ще бъдат рехабилитирани и асвалтирани повече от половината улици в Гоце Делчев. Заедно с ремонтните дейности на 25-те улици, според проекта ще бъде направена и пълна реконструкция на Градския парк - ще има детски кътове с модерни съоръжения, пригодени и за деца с физически проблеми, нови алеи и опасваща целия парк велоалея. В парка на града ще бъде изградена модерна беседка за почивка и за провеждане на традиционни мероприятия на открито.  

На церемонията по първата копка и тържествения църковен водосвет присъстваха председателят на Общинския съвет    Ангел Гераксиев, депутатът от БСП Кирил Добрев, строителни предприемачи, общински съветници.

„Въпреки закъснението, ние имаме възможността да се справим и в краткия срок до април 2012 да приключим с изпълнението на проекта", заяви изпълнителният директор на фирмата изпълнител "СК-13 Холдинг" АД инж. Любомир Качамаков.    

„Спечелването на този проект показва, че тук няма бесепари, няма гербаджии, няма сини и зелени. Има можещи и неможещи. Кметът Владимир Москов показа, че е от  можещите и заслужава пълната подкрепа на жителите на града и общината", заяви Кирил Добрев.

"Надявам се на пролет всички да се поздравим с един перфектно изпълнен проект и с един напълно обновен град. Надявам се в бъдеще да печелим още много проекти с европейско финансиране и да превърнем Гоце Делчев в едно прекрасно място за живеене. Не мога в този ден да не  изкажа и голямата си благодарност за пълното съдействие, което получи нашият проект от министъра на МРРБ  Росен Плевнелиев", заяви кметът Владимир Москов.


 

КОМЕНТАРИ

Експерт21:42 - 01.12.2011
Само не разбрах какво има общо битума с асфалта??? Фрезоването на настилката преди полагането на нов пласт асфалт,подобрява контакта между двата слоя,а и използването на добавка в асфалтовата смес,позволява асфалтиране до -5 градуса. Питай като не разбираш!
Бръмбар12:14 - 29.11.2011
Добавки може да има, но дали и доколко ще се използват. То и неронещи се тротоарни плочки има...
до Експерт11:54 - 29.11.2011
Би ло ми дал името на добавката,защото аз от 15 години се занимавам с битумни матеряли и до сега не съм чувал за подобна добавка.
Експерт11:47 - 29.11.2011
В момента се нанася асфалт по проекти на множество места в България.Има специфични добавки,които се прилагат,за да се асфалтира в зимни условия без проблем.

FACEBOOK