Стартира Европейската нощ на музеите в Кюстендил

снимка: РИМ - Кюстендил

На 16 май в Кюстендил стартира Европейската нощ на музеите с игри за любознателни „Отключи историята на своя град” VI с посещение на музейните експозиции и забележителности на Кюстендил. В двора на културното звено от 14.00 до 18.30 ч. започва четвърта музейна работилница за деца: букви и старопечатни техники.

След това е предвидена томбола от играта „Отключи историята на своя град” VI, както и  откриване на изложба от нови дарения на Румен Манов в зала „Асклепий”.

Кулминация на ноща на музеите е концертът на Станислава Димитрова – Sunnie, който ще представи най-новия си проект: “Tempo de Alegria” с бразилска и испанска екзотика.

В него участие ще вземат Тодор Бакърджиев – тромпет, Теодор Петков – пиано, Светослав Неделчев – бас, Стефан Цеков – ударни, Николай Данев (a.k.a mR. Brown Sugar) – ударни и Елица Златанова – Ele.

На 16 май 2015 г. всички музейни експозиции ще бъдат отворени за безплатно посещение от 10.00 ч. до 21.00 ч. Археологическата експозиция в двора на музея ще приема посетители до 1.00 ч. след полунощ.

Организатори на проявата са Община Кюстендил и Регионален исторически музей – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK