Старши учители от Хаджидимово и Абланица с грамоти и награди от конкурс на СБУ

Снимка: Личен архив

Двама старши учители от гимназиите в Хаджидимово и село Абланица се завърнаха от петдневен семинар, проведен от 26-и до 31-ви август в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия”, с награди и грамоти от състоялия се в рамките на семинара 4-и конкурс „Развиваща и подкрепяща образователна среда - творчество, успеваемост, духовност“.

Сред наградените учители участници в конкурса е заместник-директорът и старши учител в СУ "Паисий Хилендарски" в с. Абланица, Калинка Гайтанинчева. Високо бе оценен и състезаващият се в конкурса доклад на другия старши учител от община Хаджидимово, Заприна Глушкова.

Докладът на Глушкова бе на тема "Учителят по български език и литература – откривател на таланти“, а наградата й бе връчена лично от образователния министър Красимир Вълчев. 

Заприна Глушкова е преподавател по български език и литература в СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово. Двете с директора на гимназията, Мариана Боянина, представиха на големия форум елитното си училище, което през миналата учебна година бе сред първите в региона с отличните си изяви, конкурси и състезания, в които участваха изключително добре подготвени и изявени ученици.

Семинарът на тема „Извънкласните и извънучилищните дейности - за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците” бе организиран от Синдиката на българските учители съвместно с Фондация „Устойчиво развитие за България” и Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия” и премина под патронажа на Министерство на образованието и науката. 

Приветствие към участниците и въведение към темата на форума направи председателят на СБУ д.ик.н. Янка Такева. От името на Станка Шопова - изпълнителен директор на СОК „Камчия” и председател на Фондация „Устойчиво развитие за България”, поздрави участниците в семинара доц. Емилия Лазарова. 

В семинара участваха близо 250 учители и специалисти, работещи в сферата на извънкласната дейност от детската градина до дванадесети клас, от центровете за личностно развитие и приобщаващото образование, както и директори, експерти по образование, научни работници, преподаватели и студенти от педагогически факултети на висши училища у нас и чужбина. 

Според програмата на семинара бяха предвидени: дискусия „Приобщаващото образование в политиките на СБУ”, кръгла маса „Личностни и социални умения на детето и ученика за приобщаване и адаптиране към преходите в образователната система: детска градина -1.клас -5.клас”, творческа работилница „Хайде на хорото”. Домакините бяха подготвили и богата културна програма.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK