Старши учител Заприна Глушкова със специална награда в конкурса на СБУ "Учител на годината"

Снимки: личен архив

Тя бе удостоена с диплом, статуетка и ваучер на стойност 500 лв.

На 12 май 2023 г. в София Синдикатът на българските учители проведе заключителния етап на XXVI национален конкурс „Учител на годината“, в който бяха номинирани рекорден брой учители и директори от цялата страна – 136 при около 500 участници. Победители бяха излъчени в десет направления - предучилищно възпитание и подготовка, начално, хуманитарно, природо-математическо образование, изкуства и спорт, професионално образование, директори и помощник-директори, възпитателна работа, млади учители и учители наставници. 

От номинираните съвременни будители двадесет и трима бяха удостоени със званието „Учител на годината“, а шестдесет и двама получиха специална награда на Председателя на СБУ, сред тях е и старши учител по български език и литература Заприна Глушкова. Тя бе удостоена с диплом, статуетка и ваучер на стойност 500 лв. за за обучение и любопитни четива. Престижната награда й бе връчена от заместник-министъра на образованието Мария Гайдарова.

За Глушкова това е трето престижно отличие. През 2016 г. тя става носител на наградата на МОН „Неофит Рилски“, а сега е в очакване на втора такава награда. В класната стая госпожа Глушкова е вече близо 31 години, но споделя, че все още не чувства умора.

Наградената учителка заедно с всички номинирани е поканена на официален прием от президента Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Приемът ще се състои на 24 май в Националния исторически музей.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK