Станишев: ГЕРБ ще загубят вота, БСП ще е в основата на следващото правителство

снимки: infomreja.bg

„ГЕРБ ще загубят тези избори, след 12 май ще бъдат в опозиция и ще носят отговорност за безобразията, които са вършили“, обяви на пресконференция в Благоевград лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той подчерта, че следващото правителство трябва да бъде достатъчно силно и БСП ще бъде в основата му.

„Сценарият, който досегашните управляващи разиграваха 4 години на гърба и за сметка на хората, ще приключи и ще започне един нелек и крайно необходим процес на оздравяване“, прогнозира Станишев.  

По негови наблюдения навсякъде в страната се усещало събуждане и отърсване от страха и от мачкането на Борисов и Цветанов. „2/3 от българите не желаят повторение на мандата на ГЕРБ и имат основание за това, защото те катастрофираха държавата, опоскаха бюджета, доведоха хората до мизерия, а икономиката – на командно дишане“, посочи червеният лидер.

Според него върхушката на ГЕРБ е злоупотребила с доверието на изключително много хора и той призова всеки, който иска тези хора да не бъдат във властта и да настъпи реална икономическа, социална и политическа промяна, да даде вота си за Коалиция за България.

„През 2009 г. ГЕРБ спечели властта само с 24-25 % от имащите право на глас. Сега те се стремят да резпилеят протестния вот и той да отиде в малките партии“, смята Станишев.  

По думите му всички социолози дават една и съща тенденция – свиване на доверието и разколебаване на хората, гласували за ГЕРБ.

„На първо място Борисов и Цветанов дължат извинение на хората за това, че ги излъгаха, измамиха и унизиха. Дължат извинение и на служителите на МВР, които под натиск на ГЕРБ газят хората“, заяви още лидерът на БСП.

Веднага след пристигането си в Благоевград Сергей Станишев, придружен от водача на листата на Коалиция за България Емил Костадинов и кандидат-депутати от Пиринско, поднесе цветя пред паметника на Димитър Благоев, а след срещата с медиите се включи в боулинг турнир.

По-рано през деня партийният лидер бе гост на Празника на Петрич, който се отбелязва на Гергьовден. След като разговаря със симпатизанти, той поднесе цветя на паметника на загиналите за освобождението на България.

Пред петричани Станишев обеща по-високи пенсии на българските пенсионери и по-високо обезщетение за майките.

„Бойко Борисов е готов да се раздели с всеки. Не може да се раздели единствено с Цветан Цветанов и за това има две причини. Първо, защото бившият вътрешен министър е основна машина за купуване на гласове, за мачкане на хора и за използване на МВР за политически цели. Втората причина е, че Цветанов знае твърде много за самия Борисов“.

Така Станишев коментира думите на председателя на ГЕРБ пред Кеворк Кеворкян, че е готов да се раздели с Цветанов, ако се докажат обвиненията срещу него.

На въпрос какво знае бившият силов министър за Борисов, Станишев отговори: „Това трябва да каже Борисов”.

Лидерът на БСП допълни, че не само министрите на ГЕРБ са били високомерни. „Ако говорим за горделивост, то най-високомерен със сигурност е Бойко Борисов. Спомнете си какво каза за българските пенсионери. Че са са изяли фискалния резерв! Това е не само некомпетентно, но и много цинично. Пари винаги се намират, въпросът е да имаш ясни приоритети. При 1,5 милиарда загуба от контрабандата кой носи отговорност за това? Смятате ли, че това е възможно без политичесикя чадър на Борисов и Цветанов? Някой вярва ли, че Борисов не е знаел за безобразията на Цветан Цветанов? Излиза наяве малка част от истините за управлението на ГЕРБ, допълни Станишев.

„Миналата година са родени 60 000 деца, през 2008 година – 80 000 деца. Това е катастрофа. Нужна е бърза промяна в политиката на държавата в подкерпа на майчинството. От 1 януари се ангажираме за отглеждане на дете до 2 годишна възраст да се увеличи от 240 на 310 лева и да се обвърже с минималната работна заплата”, заяви Станишев.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

realist09:07 - 08.05.2013
Tozi posledniqt ,koito kazva che shte glasuva za GERB e tolkova zabluden,che vaobshte na vijdam smisal v negovoto sashtestvuvane,zarovil e glavata kato shtrausite v pqsaka i ne vijda banditskoto upravlenie
Ще гласувам за ГЕРБ!!!!!!!!20:20 - 07.05.2013
За голямо съжаление опозицията, обединена вкупом – всички срещу ГЕРБ, не предлагат политики, но предлагат компромати. Предлагат омраза. Предлагат неща, които отдавна вече хората не искат да слушат. Ще гласувам за ГЕРБ!!!!!!!!
00920:03 - 07.05.2013
Istenskite,dostoini kandidati sa ostrelqni ot Emil,no tova shte gi pogubi bsepeto.
00711:18 - 07.05.2013
А,а къде е новото лице на Столетницата,"младият"социалист-другарят Радулов?!Е,може да е разбрал,че не му е мястото в този гейпарад!

FACEBOOK