Станимир Радулов оглави МД „Вардар”

Станимир Радулов, снимка: ВМРО - Благоевград

Станимир Радулов бе избран за председател на най-старото и най-голямо дружество на ВМРО в Пиринска Македония - МД "Вардар". На отчетно-изборно събрание на градската организация на червено-черните в Благоевград днес бе приет отчетът на досегашното ръководство с председател Иван Балджиев, като бе посочено, че то е превело успешно дружеството през тежък и труден период.

Избрано бе ново ръководство на ВМРО Благоевград - Македонско дружество „Вардар” с председател Станимир Радулов, секретар Антон Драгоев, касиер Емилия Каракушева и членове Атон Машев, Петър Чокаров и Григор Димитров.

По предложение на Румен Жерев бе взето решение да се инициира подписка за въстановяването на черквата "Св. Димитър" в село Баница, Серско, понастоящем намиращо се на територията на Гърция, както и на гроба на апостола на свободата Гоце Делчев в същия храм.

Подписката ще бъде предадена на министър-председателя Бойко Борисов.

Новият председател отбеляза, че който пренебрегва възможностите на ВМРО, прави политическа грешка. "В цяла Европа националните движения са в подем и това няма да подмине и България. Борбата с монополите и защита на българския бизнес си остава приоритет на организацията", заяви Радулов, който на местните избори през октомври миналата година бе кандидат-съветник от листата на ВМРО.

Според новото ръководство влизането на Македония в структурите на НАТО и ЕС трябва да е пряко свързано със спазването на човешките права на българите в тази държава, спиране на езика на омразата и пълната демократизация на обществото там.

 

КОМЕНТАРИ

Станата10:03 - 09.06.2012
Благодаря на всички! Призовавам от тук всички обидени, тръгнали си по някаква причина , разочаровани, емигранти, и бивши членове отново под знамената на ВМРО! Организацията има нужда от вас! И вие от нея...Също така да заповядат и нови членове - ако сте амбициозни, патриоти с нови идеи, мястото ви е при нас! Призовавам старите родове в Горна Джумая/Благоевград, вече да не се държат като "Ощипана невеста" и да припознаят Организацията за тяхна! Очакваме ви! Така ще успокоят духовете на предците и себе си...С вашето завръщане ВМРО ще придобие още по-голяма интелектуална мощ! Запомнете-няма време, часовника тиктака...Знам ,че "Културно-просветната" идея противоречи на политическата, но ще ви кажа, докато бяхме Първото всички ни тупаха по рамото и казваха - "Много сте симпатични и добри" и всичко стигаше до там. Общо-българските ни инициативи не получаваха развитие и подкрепа...Само,като политическа организация, показвайки "зъби" взеха да се съобразяват с нас и идеите ни. Това е истината. И на мен ми се работи в нивата на културно-просветната дейност, но за съжаление идеите се реализират чрез действия наречени "Политика"...Въпреки всичко аз мисля ,че и двете посоки могат да са съчетани в една, както това прави в момента ВМРО-БНД. Усмихнете се и продължете напред! Очакваме ви!
Ваня22:32 - 08.06.2012
Успех !!!
the green20:59 - 08.06.2012
След 22 години започваме отново. България над всичко!
Ив.Михайлов20:51 - 08.06.2012
Успеха ще е за всички!

FACEBOOK