Сребърен медал в многобоя за българския ансамбъл по художествена гимнастика на световното в Пезаро

Снимка: Анна Недкова

Успех за момичетата Симона Дянкова, Теодора Александрова, Лаура Траатс, Елена Бинева и Мадлен Радуканова и техните треньори - старши - треньорът Весела Димитрова и помощник - треньора Михаела Маевска!

В първата година след сформирането си те не просто са фактор в световния елит, те са най-добрите! Красиви, стилни и оригинални композиции изиграни по шампионски! Излязоха на първото си Световно първенство и грабнаха среброто с две фантастични композиции, изиграни по отличен начин! Златният медал спечели ансамбъла на Русия със сбор от 37.700 (18.950 на 5 обръча и 18.750 на три топки и две въжета).

България се поздрави със среброто като събра многобой от 36.950 точки (18.650 за 5 обръча и 18.350 за три топки и две въжета ), а бронзовото отличие спечели отборът на Япония с 36.650 т. (18.400 за 5 обръча и 18.250) за три топки и две въжета).

Четвърти се класира отборът на домакините от Италия, пети са представителките на Беларус. Нашите момичета ще се борят за медалите и в двата финала днес като влизат с трета оценка във финала на 5 обръча и с трета оценка във финала на три топки и две въжета.

Финалите са днес от 15.00 ч. българско време.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK