Сравнително ниска избирателна активност на общественото допитване в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Сравнително ниска е избирателната активност на провеждащото се днес обществено допитване в Кюстендил. Точни данни за хората излезли да изразят мнението си за бъдещето на Кюстендил ще има на по-късен етап, обявиха от Коалиция „Кюстендил“.

Гласуването в областния град започна точно в 6.30 ч. и ще продължи до 20.30 часа. Референдумът се провежда в 83 секции, от които 35 градски и 48 в селата.

211 доброволци са ангажирани с провеждането на общественото допитване, те са в комисии по 3-ма души, а по селата - по 2-ма души.

Секциите са разположени на същите места, както през изборите миналата година, училищните секции са изнесени в шатри в дворовете на учебните заведения.

Днес кюстендилци отговарят на следните три въпроса:

1. Подкрепяте ли постъпилото предложение Петър Паунов да се кандидатира за кмет на община Кюстендил на предстоящите местни избори?
2. Подкрепяте ли продължаването на политиката за привличане на инвеститори в общинска собственост на територията на община Кюстендил?
3. Какво според Вас трябва да се направи за подобряване на работата на община Кюстендил?

Третият въпрос е препоръчителен и на него участващите в референдума пълнолетни жители на всички населени места от община Кюстендил ще отговарят в свободен текст.

Резултатът от допитването ще стане ясен след приключване на изборния ден. Тогава всички урни ще бъдат предоставени на доброволчески комисии в офиса на СДС.

Всички бюлетини ще бъдат отворени пред медии, представители на различни политически партии и НПО. В общественото допитване на Коалиция „Кюстендил“ няма да участват жителите на ромския квартал „Изток“.

 

Снимки: Infomreja.bg
Снимки: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK