Спряха паяка в Гоце Делчев, не бил рентабилен

снимка: infomreja.bg, архив

Шофьорите от Гоце Делчев си отдъхнаха от паяка, който ги дебнеше по улиците на града за неправилно паркиране. Това е новината, обиколила светкавично неврокопските водачи, които нееднократно се оплакваха, че паякът на ЕТ "Димитър Шейтанов" работи избирателно и вдига колите само на обикновени граждани за дребни провинения, а за нарушенията на местните бизнесмени фирмата си затваряла очите и не ги санкционирала.

Решението да се спре функционирането на паяка в Гоце Делчев е на фирмата концесионер ЕТ „Димитър Шейтанов”, обясни кметът Владимир Москов по повод многобройните запитвания от граждани. Той уточни, че фирмата е поела временно, за пробен период от време, репатрирането на неправилно паркираните автомоили и преди дни сама е прекратила тази си дейност.

Градоначалникът уточни, че работата на паяка е била на самоиздръжка и на фирмата концесионер от община Гоце Делчев не са отпускани никакви общински средства. До момента в общината не са постъпвали заявления от други кандидати за извършване на тази дейност. Тъй като няма желаещи, не е ясно дали занапред в Гоце Делчев отново ще се прилага тази мярка, каза още Моков.

Преди повече от година предложението за репатриране на неправилно паркираните автомобили в Гоце Делчев бе направено от ръководството на РУП - Гоце Делчев с цел въвеждане на ред в безразборно паркиране по тротоари, пред заведения и на други места в централна градска част, с което се затрудняваше движението както на автомобилите, така и на пешеходците, си припомниха неврокопчани. Те коментираха, че в първите няколко месеца ефектът от паяка бил осезаем, но след това водачите на машината започнали да работят избирателно.

Често се стигало дори до конфликти между фирмата собственик на паяка и шофьори на МПС с претенции, че автомобилите им били неправомерно репатрирани и противозаконно им се налагали санкции за освобождаването на превозните средства, като в същото време колите на бизнесмени и шефове на институции били паркирани на забранени за целта места.

Слуховете в града говорят още, че бизнесът с паяка бил на общинския съвеетник Павел Петелов, който наел за дейността на фирмата свой роднина. Дали в Гоце Делчев след несполучливия опит за справяне с неправилното паркиране ще има и други мераклии да работят с паяк, засега е въпросителна с много неизвестни.

 

КОМЕНТАРИ

До PERUN 893 и питаща16:33 - 04.06.2013
Трудно е пресичането за майки с деца и при VIP кафето !!!!!!!!!
Питаща14:41 - 04.06.2013
Като са толкова стриктни в глобяването,защо никой досега не е глобен на малката и тясна уличка идваща откъм магазин Хенди ,минаваща покрай детската площадка и продължаваща в посока заведение Панда? Ние майките с колички трябва да минаваме през тревната площ,когато има паркирал автомобил точно на входа пред хирургичният кабинет на д-р Киров! Моля вземете мерки!Тези автомобили спират там,за да не плащат синя зона!
До доПо13:38 - 04.06.2013
Личи си че си много прост селянин. Ако не си разбрал какво съм написал ще ти го кажа директно дано в кухата ти "демократична" тиква има поне малко акъл - недопустимо е частник да прибира парите от глоби, които са наложени заради неспазване на закона! И трябва да се потърси сметка кой и как е разрешил подобно нещо! Това е все едно аз да си купя частен радар и да започна да глобявам тия с превишена скорост!!! И след въпросителното НАЛИ се слага въпросителен "?", а не удивителен знак! Берзнишки селтак!
PERUN 89313:10 - 04.06.2013
Вижте как са паркирали полицаите и пожарникарите около РПУ, къде си паркира джипчето кмета на с. Делчево когато си е вкъщи в Гоце Делчев. Около кафе "Органза" е същата работа. Днес през пешеходната зона на ул. "Царица Йоана" цяла сутрин си минават коли. Как да минават майките с малки деца?

FACEBOOK

//