Спряха камион на "Кулата" с фалшиви стоки

Снимка: Митници

24 000 артикула щели да залеят пазара ни

Над 24 000 стоки с обозначения на луксозни и спортни марки задържаха митнически служители в района на ГКПП Кулата, съобщават от пресцентъра на Агенция "Митници".

Стоките са открити при проверка на влизащ в страната товарен автомобил, пътуващ с товар, предназначен за Словакия. При първоначалния оглед дежурните митнически служители установяват, че в част от кашоните се превозват стоки, обозначени с известни марки. Превозното средство е насочено за щателна митническа проверка, която показва, че между други стоки за бита се превозват и общо 24 397 артикули с надписи и лога на над 10 спортни и луксозни марки.

Най-голям брой – над 10 000 са откритите портмонета с фигуративни и словесни изображения на Louis Vuitton, както и близо 12 000 шапки с надписи Nike, Adidas, Yves Saint Laurent, Hermes и Prada.

Открити са още чехли и спортни обувки, както и малък брой сакове. Текстилните изделия, обувките и аксесоарите са задържани поради възникналите основателни съмнения, че нарушават права върху интелектуална собственост. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK