Спортният министър: БФС изпрати писмо до УЕФА да няма фенове на „Шкупи” на реванша с „Левски” в София

Снимка: DarikNews.bg

Преди мача в Скопие също е имало идеи да няма фенове на стадиона

БФС е изпратил писмо до УЕФА да няма фенове на „Шкупи” на реванша с „Левски” в София. Това обяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” спортният министър Димитър Илиев.

Преди мача в Скопие също е исмало предложения да няма фенове на стадиона.

„Бях в постоянна връзка с Наско Сираков и преди, и след мача. Проведох разговори и с г-н Михайлов. Имахме притеснения, че може да се случат подобни неща. Искам остро да осъдя такъв тип действия. Идеологията на спорта е да обеднява. Слава Богуq момчето е оцеляло и е в стабилно състояние. Коментирахме преди мача в Скопие да няма публика. Беше отхвърлено като възможност. Казаха, че РСМ е предприела всички мерки, за да не се стигне до това”, каза Димитър Илиев.

Относно концесията на комплекс „Георги Аспарухов”, Илиев потвърди, че има такова желание от страна на „Левски” да подпишат концесия.

„Истината е, че не е в напреднала фаза. Доколкото аз съм запознат, собствеността върху стадион „Георгия Аспарухов” е на Общинската администрация на София”, каза Илиев.

„Министерството на младежта и спорта ще подпомага и би подпомогнало всеки един футболен клуб, стига да е в рамките на възможностите му, разбира се. И другото много важно е, че аз като министър вече успях да обходя няколко стадиона, да се запозна с тяхното състояние, да разгледам докъде са, как са нещата. Това, което мога да кажа, е, че има сериозен напредък на стадиона на „Ботев” в Пловдив. Стадионът на „Локомотив”, стадионът в Стара Загора, успях да разгледам също на „Берое”. Това са клубове и те трябва да се грижат основно за тяхната инфраструктура и за начина, по който се менажират съоръжения”, каза Илиев.

Относно стадиона на „Българска армия”, министърът потвърди за проекта, че е на стойност 80-90 милиона.

Министърът съобщи за гимнастика Йоан Иванов, който днес е грабнал златен медал на успоредка на Европейските фестивали в Марибор, Словения.

Министърът поздрави и Ирен Саръбоюкова, която  грабна бронза на скок на височина със 180 см.

Той припомни и за Петър Мицин, който завоюва също златен медал и постави световен рекорд на 400 метра в свободен стил плуване.

„За бъдещето съм обнадежден благодарение на младите ни таланти”, каза Илиев.

Относно критиките по разпределението на средствата към различните федерации, Димитър Илиев каза:

„Аз лично съм против финансово противопоставяне на различните федерации. Министерството работи с програми. И финансирането в тези програми се отрежда спрямо критерии – резултати, медали и т.н.”, каза Илиев.

„Държавата дава доста пари за спорт. Разбира се, те никога няма да стигат. Важно е да кажем, че това е програма за финансово подпомагане, а не за 100% обезпечаване на всички нужди. Така че аз приветствам федерациите, клубовете да търсят и други варианти за финансиране, защото това, което аз забелязвам, е, че националните програми се изчерпват винаги на 100%. В същото време обаче има много европейски, международни програми, които буквално от тях ползваме, както се каже, някакви минимални възможности”, каза Илиев.

Министерството ще направи каквото може максимално много да подпомогне федерациите за Олимпиадата в Париж догодина.

„Вече имаме спечелени 8 квоти за тази Олимпиада, а предстои още една цяла година до началото. Така, че аз съм оптимист. Вече направихме срещи с всички Олимпийски федерации”, каза Илиев. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK