Спортика с медали, дори и административно

снимка: снимка: sportika.dir.bg, архив

Женският футболен отбор на Спортика има шанс да приключи първенството в призовата тройка, което ще му донесе за първи път в клубната история комплект медали. Момичетата на Емил Кърцелски в момента заемат четвърто място в класирането на първенството при дамите. Вчера обаче се заформи поредния скандал в шампионат на нежния пол.

Женският футболен клуб Олимпия реши да преустанови участието си във всички турнири. Президентът на отбора Панайотис Папас преждевременно извади отбора в мача от Държавното първенство за жени срещу ЛП Суперспорт в Годеч. От ФК Олимпия претендираха за груба игра от страна на съперничките, а поводът за решението на Папас беше неспортсменско поведение, демонстрирано от състезателката на ЛП Суперспорт Лидия Чанева срещу тази на Олимпия Александрина Александрова, като реферът не отсъди нарушение в ситуацията.

Това вбеси щаба на ФК Олимпия, който изпрати декларация до медиите, в която официално се отказва от участие в първенството и купата на страната. Това автоматически ще доведе до промяна в класирането, като Спортика ще се изкачи на трето място. Окончателното решение обаче трябва да вземе БФС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK