Спортен „Ягуар” получи купата за най-атрактивен ретро автомобил

снимки: infomreja.bg

Над 50 автомобила взеха участие в десетия ретро парад в Благоевград. Зам.-кметът по строителството и сигурността инж. Стоян Благоев поздрави участниците и връчи специална купа, осигурена от общината з най-атрактивния автомобил. Тази година приза получи спортният „Ягуар” на Стоян Петрунов, с който той участва за първа година.

Спортният автомобил, произведен през 1968 г., спечели вниманието на хилядите жителите и гости на Благоевград, дошли на площад „Македония” да се насладят на стилните возила. Повече от 7 месеца е работил екип от четирима души за реставрирането на автомобила. От неговия модел има само 400 броя в цял свят.

Зам.-кметът Благоев пожела на участниците в изданието да продължават да развиват любовта към красивото и естетичното. „Вие давате една възможност на поколенията да усетят духа на времето, когато тези автомобили са били произведени. Запознавате ни с една история”, допълни Благоев. Той пожела на участниците в ретро парада той да се разрасне и да се присъединят към него нови любители на класни автомобили.

Председателят на автомобилен ретро клуб „Пирин” Андрей Андреев връчи купа и грамота на община Благоевград с благодарност за съдействието и организацията през годините.

Жителите и гостите на града успяха да видят реставрирани модели на автомобили като „Форд” от 1915г., „Триумф”, „Буик” и много други ретро класове.

За първи път тази година в ретро парада имаше международно участие, с представителен екип от Белград.

След края на мероприятието в Благоевград, автошествието с красивите возила се отправи към Симитли, Струмяни, Микрево, а почетната обиколка завърши в Сандански.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK