Спор за попечителство вероятно е причина за убийството на мъж от жената и тъща му в София

Снимка: Infomreja.bg

Автомобилът с трупа на убития е открит леко опожарен в гориста местност в района на Витоша по пътя за хижа "Алеко"

Спор за родителски права вероятната причина за убийството на мъж в София от съпругатата му и нейната майка, по информация на bTV.

Жертвата и жена му имали спорове относно попечителството над децата им. Мъжът е отишъл в апартамента й, където се е стигнало до скандал. Докато бил в автомобила си, мъжът бил удушен от съпругата си и майка ѝ, а след това двама мъже им помогнали да преместят колата в района на Витоша и да я запалят, твърдят източници на медията.

От държавното обвинение съобщават, че Софийска градска прокуратура (СГП) е привлякла на 20 януари 2024 г. към наказателна отговорност 33-годишната жена и 54-годишната ѝ майка за умишлено убийство на съпруга на по-младата жена, който е бил на 44 години. Престъплението е квалифицирано по чл. 115, вр. чл. 20, ал. 2 НК.

Двете жени са задържани за срок до 72 часа, а днес наблюдаващият случая прокурор е внесъл в Софийски градски съд искане да им бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". Разследването е образувано в условията на неотложност на 19 януари 2024 г. след сигнал на бащата на убития. То се провежда се от СДВР под ръководството и надзора на СГП. След проведените първоначални действия по разследването и оперативно-издирвателни мероприятия наблюдаващият прокурор е приел, че са събрани достатъчно доказателства за привличането им като обвиняеми по чл. 219, ал. 1 НПК.

Обвинението срещу двете жени е за това, че на около 21:20 ч. на 18 януари 2024 г. в лек автомобил на ул. "Елемаг" в София в съучастие като извършители умишлено са убили 44-годишния мъж. Той е седял на шофьорското място, като от задната седалка на автомобила 54-годишната жена е стискала врата му, докато дъщеря й го е притискала към седалката и при опитите му да излезе от автомобила е затваряла шофьорската врата. Според предварителното заключение на съдебномедицински експерт смъртта на убития е настъпила вследствие на удушаване.

Автомобилът с трупа на убития е открит леко опожарен в гориста местност в района на Витоша по пътя за хижа "Алеко".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK