Спокойно протекоха балотажите за кмет в страната

Снимка: Infomreja.bg

В неделя се проведоха балотажи за кмет в няколко населени места в страната

Избирателна активност за избор на кмет на кметство в гълъбовското село Искрица в края на изборния ден е 54,74 процента. До урните са отишли 75 души от имащите 137 право на глас.

За кметския пост там се бори само единственият останал кандидат Динка Радкова. Причината е, че със свое решение ОИК заличи кандидата за кмет на кметство Искрица Енчо Енев. Предвид указания от Централната избирателна комисия избирателите могат да гласуват за другия кандидат за кмет на населеното място или с "Не подкрепям никого".

Това съобщава БТА, като цитира официалната уеб страница на Общинската избирателна комисия в Гълъбово. 

Преди седмица избирателната активност е била значително по-висока и достигна 75,91 на сто, а своя вот упражниха 104 от имащите право на глас.

Към същия час миналата седмица избирателната активност е била с над 20 процента по-висока и отбеляза 73,72 на сто.

Изборният ден в русенското село Могилино, община Две могили, е приключил спокойно. Това съобщава председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Две могили Анелия Петрова.

В ОИК днес е постъпил само един сигнал за нарушение. Става дума за агитация в изборния ден, но при проверката не са установени доказателства.

Двамата кандидати са Камен Илиев Раев от партия ГЕРБ и Анелия Радкова Александрова от "Възраждане".

Петрова каза, че избирателната активност е 67,6 процента - от общо 139 избиратели с право на глас своя вот са дали 94.

До новия избор се стигна, след като жителите на селото не успяха да изберат кмет от втория тур на местния вот на 5 ноември м.г. За двамата кандидати, достигнали тогава до балотажа, гласуваха по 39 избиратели.

Припомняме, че в неделя се проведоха балотажи за кмет в няколко населени места в страната. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK