Спипаха джипове, натоварени с моторни шейни край Природен парк „Рилски манастир“

Снимки: Природен парк "Рилски манастир"

Със Закона за горите е въведено ограничение за движението в горските територии на спортни мотори

Eксперти от Дирекция на Природен парк „Рилски манастир“ към Изпълнителна Агенция по горите, предотвратиха навлизането на осем моторни шейни в територията на парка, в района на река Илийна. Нарушението е констатирано днес по време на извършване на мониторинг за състоянието на популацията на кафявата мечка.

Горските служители забелязват от далече навлизането на джипове и микробуси, натоварени с моторни шейни в защитената зона на реката. Експертите реагират на момента като ги спират и ги пренасочват за движение по разрешените за ползване от тях трасета, съобщават от парка.

Със Закона за горите е въведено ограничение за движението в горските територии на спортни мотори и четириколесни моторни превозни средства (в това число влизат и моторните шейни). На тях се разрешава да се движат само по обозначени трасета, определени с ред в специална наредба.

Природен парк „Рилски манастир“ призовава гражданите при установяване на нарушение в горските територии на парка да сигнализират на тел. 112, с цел своевременно извършване на проверка, установяване на нарушителите и предприемане на всички законосъобразни действия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK