Спешните медици обвиниха синдикат "Защита" в саботаж

Снимка: Infomreja.bg

Те уточниха, че спешните медици и спешните екипи не протестират

Екипи на Спешна помощ се разграничиха от протеста, организиран от синдикат "Защита" в София, съобщава Нова телевизия.

Те уточниха, че спешните медици и спешните екипи не протестират.

В тяхна позиция се отбелязва, че в проявата участват предимно шофьори, които "призовават за бунт колегите си от много време и проявяват изключителна агресия към всички".

Спешните екипи твърдят, че въпросните шофьори не могат да представляват нито едно ЦСМП в България и всячески саботират работата в Спешна помощ.

"Някои членове на "Защита" вече отказват да изпълняват служебните си задължения, като се аргументират със "за толкова пари - толкова!". В социалните мрежи членове на "Защита" постоянно изтъкват, че и те хранят семейства и това, което обяви министърът - 1500 лв. основна заплата + клас "прослужено време" и ДМС - около 2000 лв., са им недостатъчни и защо медицинският персонал получава повече, след като са екип?! Някои стигат дотам да коментират работата на медицинските лица и да ги обиждат", посочва се в становището.

Спешните екипи считат, че това поведение е недопустимо и сериозно възпрепятства дейността на всички, ангажирани в тежкия и стресов процес.

Те предупреждават, че противопоставянето на шофьори срещу лекари, фелдшери, медицински сестри и парамедици прави невъзможна ефективността и бързината в условията на спешност и може да коства човешки живот.

Според екипите на ЦСМП решението да се увеличат парите на всички, работещи в Спешна помощ, е било възможно най-справедливото.

От "Защита" обаче искали да е само за шофьорите, защото е шофьорски синдикат, независимо, че се опитвали да се представят за "глашатаи на Спешна помощ".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK