Спектакълът „Двама – Четирима - СЕКСима“ с награда от зимния театрален фестивал

Снимка: Личен архив

Постановката на Общинския драматичен театър в Кюстендил грабна наградата на публиката

Спектакълът „Двама – Четирима – СЕКСима“ на Общински драматичен театър – Кюстендил, получи наградата на публиката по време на Зимния театрален фестивал „Сцена, палитра, слово“, който се проведе в Пловдив.

Жури в състав: проф. д-р Ромео Попилиев, д-р Вакрил Николов – театровед, Иван Странджев – писател, определиха победителите в различните категории.

В спектакълът на Общински драматичен театър – Кюстендил, се засягат различни въпроси. Възможен ли е сексът без чувства? Изневяра ли е, ако другият знае и е съгласен? Първичен инстинкт или страх от остаряването ни подтикват към изневяра?

Какво печелим и какво губим, когато се откажем от моногамията? Всички тези и още десетки неудобни въпроси, поставя пред асеновградска публика спектакълът "Двама, четирима, секс-има". Разкриват се толкова много отговори, събрани в една пиеса. „Двама – Четирима - СЕКСима“ разглежда сексуалните взаимоотношения на 2 съвременни двойки.

Те търсят отговори и коментират неудобни за много хора теми, които често подминаваме в ежедневието си. Неусетно, актьорите от сцената ни приканват да се замислим над важни и любопитни факти. Спектакълът задава и още въпроси, сред които: Имат ли все още място консерватизмът и моногамията в съвременния ни свят, в който комуникациите и материализмът са на дневен ред, когато запознанството с различни хора и култури е само на два клавиша разстояние.

И безвъзвратно надделели ли са полигамията и либералните разбирания за брачните взаимоотношения? Спектакълът представлява брилянтна комедия с изключително деликатно чувство за хумор, характерно за съвременния австрийски автор Щефан Фьогел.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK