Спецполицаи арестуваха стрелеца от Златолист, има и втори задържан (СНИМКИ)

Тежковъоръжените спецчасти пред склада за вторични суровини в Катунци, койко използваха за прикритие, снимки: infomreja.bg

38-годишният Никола Манчев, който от вчера се издирва за стрелбата по лек автомобил край санданското село Златолист, е заловен.

Убежището му бе разкрито с помощта на хеликоптер на Гранична полиция, който днес по обяд се включи в акцията по издирването.

Манчев е намерен в района на село Виногради. Мястото бе щурмувано от тежковъоръжени спецчасти с джипове, които по-рано през деня бяха ситуирани под прикритие в склад за вторични суровини в съседното село Катунци. 

Междувременно от Министерството на отбраната съобщиха пред БГНЕС, че стрелецът е 38-годишният Никола Манчев.

Карал е наборна военна служба първо като старшина - школник през 1997 г. От армията е освободен година по-късно, след като е отслужил наборната си военна служба.

Той не е бил кадрови военнослужещ. В Министерството на отбраната нямат данни да е участвал в контингент зад граница като военен.

Екшънът се разиграл към 17,15 часа вчера на пътя Златолист - Катунци.

20-годишната Лиляна Савова от гоцеделчевското село Мусомища и нейна приятелка на същата възраст от село Копривлен, община Хаджидимово, запалили свещ в храма на Преподобна Стойна, след което тръгнали да се прибират с лек автомобил "Опел Астра". 

Внезапно на пътя изкочил непознат мъж с качулка, който ги спрял и насочил пистолет към тях. Той застанал пред возилото и им заповядал да излязат.

"Слизайте, че ми трябва кола", изкрещял той на девойките. Лиляна, която била водач и собственик на опела, обаче категорично отказала да се подчини и мъжът стрелял по нея през предното стъкло.

След рикошет куршумът я уцелил по кокалчето под шията. За щастие раната се оказала повърхностна. Въпреки изстрела, тя хладнокръвно запалила колата и с газ продължила по пътя. Последвал втори изстрел през страничното стъкло, който обаче не засегнал девойките.

По-късно Лиляна е прегледана в болницата в Сандански и освободена за домашно лечение.

Въпросният мъж бил забелязан преди два дни да пие кафе в едно от местните заведения в центъра на Катунци. Непознатият бил сам. На хората им направило впечатление, че мъжът бил много слаб, блед и целият татуиран. Въпреки топлото време, бил облечен с черно яке.

Според разказа на пострадалата девойка, която е студентка втори курс в УНСС, той бил неадекватен и едва се държал на краката си.

По-късно през деня от пресцентъра на МВР съобщиха, че освен Никола Манчев има и втори задържан, отново в района на село Виногради.

Двамата мъже са арестувани за опит за въоръжен грабеж на лекия автомобил "Опел Астра", уточняват от вътрешното ведомство.

Специализираната полицейска операция е проведена под ръководството на Върховната касационна прокуратура, с участието на служители от ОД МВР-Благоевград и Специализирания отряд за борба с тероризма.

В оперативно-издирвателните действия е използван и хеликоптер на Главна дирекция „Гранична полиция”.

По случая е образувано досъдебно пр изводство по чл. 346 ал.5, вр. чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс. Към момента  процесуално-следствени действия продължават.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

 

Тежковъоръжените спецчасти пред склада за вторични суровини в Катунци, койко използваха за прикритие, снимки: infomreja.bg
Тежковъоръжените спецчасти пред склада за вторични суровини в Катунци, койко използваха за прикритие, снимки: infomreja.bg
Тежковъоръжените спецчасти пред склада за вторични суровини в Катунци, койко използваха за прикритие, снимки: infomreja.bg
Директорът на ОД МВР - Благоеврад Васил Митов /в ляво на снимката/

КОМЕНТАРИ

ррр22:19 - 19.09.2014
тоя сигурно е някакъв психар лошото е, че такива се разхождат свободно по улиците
МВР18:43 - 19.09.2014
Поздравления Инфомрежа , страхотен и коректен екип сте
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK