Специална награда за СУ „Св. П. Хилендарски“ - Дупница от Европейския ден на спорта в училище

Снимки: Личен архив

За четвърта поредна година в Министерството на младежта и спорта Сдружение „Бъди активен“ отличи най-активните училища от инициативата Европейски ден на спорта в училище, подкрепена и от Министерството на образованието и науката, областни администрации и общини. Целта е увеличаване на физическата активност при децата. Тази година в инициативата се включиха 410 училища, от които над 150 максимално покриват заложените критерии.

В присъствието на заместник-министъра на младежта и спорта доц. д-р Стоян Андонов и Николета Янева – координатор образование в „БГ Бъди активен“, бяха наградени седем училища от цялата страна. На всички бе връчен плакет и сертификат, както и топки за различни видове спорт.

СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница получи специалната награда за най-много физически активни дни в училище: турнири, състезания, включително и различни танци.

На церемонията от училището присъства директорът Виолета Инкьова и заместник-директорът Георги Янев заедно с трима от най-активните спортисти в училището: Рая Соколова – 4 клас (художествена гимнастика), Любомир Костов – 7 клас (футбол) и Анна Дамянова – 10 клас (волейбол).

При приемането на отличието г-жа Инкьова подчерта, че СУ „Св. Паисий Хилендарски“ мотивира своите възпитаници да бъдат активни в спортните инициативи, защото спортът е здраве, дисциплина и отговорност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK