Спецакция в Пазарджишко! 8 са арестуваните

Снимки: ОДМВР - Пазарджик

Регистрирани са общо 17 престъпления

През изминалото денонощие на територията на област Пазарджик се проведе специализирана полицейска операция. Нейната цел бе да се извършат активни действия по противодействие на битовата престъпност, опазването на обществения ред и пътната безопасност. Акцент бе поставен на малките и отдалечени населени места в региона, съобщават от пресцентъра на ОДМВР. В масираната акция взеха участие служители от всички полицейски структури на областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, екипи от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

В различни етапи от реализацията са и инспектори от Дирекция „Инспекция по труда“ и ОД “Безопасност на храните“ в Пазарджик. По време на полицейските действия са проверени 1452 души, 1028 моторни превозни средства, 17 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 12 автоморги и сервизи, 20 заложни къщи и 73 търговски обекти/ павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения/.

Регистрирани са 17 престъпления, образувани са 11 досъдебни производства и 7 преписки, като в тази връзка са задържани за срок от 24 часа в арестните помещения са 8 лица.  Съставени са 69 акта и 171 фиша за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

По време на спецоперацията служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик откриха и неутрализираха поредната добре оборудвана наркооранжерия от закрит тип. В местност край Пазарджик, в масивна постройка криминалистите открили няколко помещения, в които бил отглеждан канабис. Установено е наличието на саксии със 182 растения в различен стадии на развитие. Стаите били оборудвани със системи за контрол над осветеността, температурата, влажността на въздуха, имало изградена система за напояване.

В резултат на полицейските действия са иззети общо 41 килограма зелена листна маса и 336 грама суха маса от глави и съцветия. Задържан е 47-годишен от Пазарджик, който е ползвател на сградата и намиращите се вътре съоръжения. В рамките на около две седмици това е третата оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана установена от служителите на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Предишните две бяха установени на територията на пазарджишкото село Добровница. 

При провеждане на акцията са установени още един извършител на грабеж във Велинград, както и авторите на домови кражби в Септември, Пещера, Велинград и Пазарджик. Задържан е 20-годишен от велинградското село Побит камък, нанесъл побой над свой връстник от съседното село Абланица. Екипи на РУ-Панагюрище и горското стопанство в средногорския град констатирали, че 40-годшен мъж от Стрелча съхранявал в имота си около 20 кубика дърва от различен вид.

Дървесината не била маркирана, а мъжът не разполагал с никакви документи за нейния произход. Полицаи от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ са засекли 22-годишен жител на пазарджишкото село Мало Конаре, които използвал неистинска диплома за завършено средно образование. Мъжът представил неистинският официален документ в сектор „Пътна полиция“ с намерение да му бъде издадено свидетелство за управление на МПС.     

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK