Спасителният център за кучета в Еремия отбеляза своята трета годишнина

Снимки: Ваня Костова

Равносметката: Над 600 кучета намериха защита, отглеждат към момента други 200

Щастливо птиче в клетка няма. Дълги години спасявах обречени на смърт кучета и бебета от общинските приюти-концлагери. Тогава намразих тази дума и знаех, че един ден ще създам дом-свободна територия за свободни кучета. През лятото на 2018 година тази мечта стана реалност. Мои приятели от Русия подариха на организацията ми ПОМОЩ ЗА ЖИВОТИНКИ В БЕДА 8/осем/ декара земя с недовършена къща, 2 фургона и 2 автомобила.

За мен това беше най-голямото признание, което съм получавала. Наши дългогодишни приятели от България и сега всеки месец ни осигуряват 1 740 кг суха храна, допълнително със средства от дарители купуваме още 1,5 тона за големите и храна за малките кученца всеки месец. Наскоро получихме пак от български дарители 50 нови колибки. За тези 3 години откакто е създаден Спасителен център Еремия при нас са намерили защита и грижи над 600 кучета, а в момента живеят около 200. Eeremiah Rescue Center of Animals е отдалечен от градове и селища, затова много рядко идват доброволци.

Всичките ни питомци се радват страхотно на гостите, обикалят около тях и се гушкат. Те са подготвени са бъдат домашни любимци, успяваме да намерим домове на много от тях - една трудна и продължителна работа, която външно остава незабелязана, но е най-важна за кучетата ни.

На 1 АВГУСТ отбелязахме третата годишнина. Много се надявах да получим повече подаръци - лакомства, консерви, храна, обезпаразитяващи, играчки за малчуганите, искахме да отремонтираме 4-те стаи. Не се получи точно така. Но ще се радвам дори ако ни изпратите само обичта си. ЕРЕМИЙЧЕТАТА заслужават. ИЗПРАТЕТЕ ИМ ЛЮБОВ!!! Това заяви Ваня Костова, която създава преди три години първият Спасителен център в Еремия.

 

КОМЕНТАРИ

Жадното07:07 - 03.08.2021
Ало, Пипи! Спасявай хора, не някакви бълхарници, чрез които си правиш далаверки!
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK