Спасиха французин със счупен таз в Пирин

снимка: infomreja.bg

52-годишен френски гражданин със счупен таз бе транспортиран от Пирин в болница в София, съобщи Методи Тодоров, началник- отдел „Аварийна работа” в Планинската спасителна служба (ПСС), цитиран от "Фокус".

Мъжът се е намирал на 2300 метра надморска височина в района на Главнишко езеро. Той е пострадал при паднане. Бил е заедно със свои приятели, българи в планината. В 20.30 часа е транспортиран от Пирин и откаран с линейка във Военна болница.

В късния следобед към 17.55 часа в ПСС са получили сигнал от телефон 112, че в района на Главнишко езеро се намира мъж в тежко състояние, след падане. Мъжът е бил със счупен таз и нарушено дишане. Заради сложността на спасителната операция и височината се е наложило да се включи хеликоптер.

Методи Тодоров, който е планински спасител повече от 35 години, отбеляза, че такова бързо реагиране на Авиоотряд 28 за първи път вижда. От отряда са реагирали с разрешителното и подготовката за полет за по-малко от пет минути. В акцията са участвали екипажът на Авиоотряд 28 и екип от четири души на ПСС, сред които и лекар. /dnes.dir.bg/
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK