София, Видин и Пазарджик останаха без областни управители

Снимка: Infomreja.bg

Общо 7 оставки са "хвърлени" досега

Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев подаде оставка считано от днес, 12 юни, предаде БТА.

„Моите действия са изчерпани с прекратяване на правомощията на служебното правителство с премиер Гълъб Донев, тъй като бях назначен от него, за да преминем през един изборен цикъл, посочи Радослав Стойчев.

Той бе назначен от служебния кабинет на 4 август 2022 г. В периода май 2021 – януари 2022 г. той е заемал същата длъжност. Преди това е бил народен представител в 43-ото и 44-ото Народно събрание. През 2011 г. – 2014 г. е зам.-кмет на община Самоков. 

„Моля на първото за тази седмица заседание на Министерски съвет да внесете и приемете оставката ми като областен управител на област с административен център град Пазарджик.

Мотивите ми са продиктувани от разбиранията ми за политика и политически процес.

За повече от двадесет години обществена и политическа дейност знам , че политика се прави с чиста идеология, морал, кауза и екип.

Не считам, че политическите ми разбирания, идеологията, каузите, в които вярвам, и за които работя, както и моралът ми, имат нещо общо с вашите и тези на политическите партии, които представлявате! Нещо повече - диаметрално противоположни са”, пише в мотивите си Трендафил Величков.

„Считам, че е невъзможно да продължа да изпълнявам задълженията си по закон, като член и ръководител на политически кабинет, провеждащ държавната политика в областта, в изпълнение на поставени стратегически цели и приоритети от програмата на председателствания от Вас Министерски съвет.

Редно е да натоварите с тази задача човек, близък до Вашата идеология и споделящ Вашите възгледи” казва още той.

„Като областен управител в мандата на служебния кабинет с министър-председател Гълъб Донев, изпълнявах отговорно и добросъвестно задълженията си в интерес на гражданите на област Видин и спазвайки законите на Република България.

Надявам се следващият Областен управител на област Видин да работи за просперитета на Видинска област, съблюдавайки законите на страната, при зачитане на реда и нормите на правовата държава“, се казва в заявлението на Огнян Асенов. 

Оставки са подали и областните управители на Монтана и Пловдив.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK