София събира бегачи от 15 държави за 10-дневно състезание

Снимка: iStock

Ще се включат някои от най-добрите бегачи на свръхдълги дистанции

На 1 май в 8:00 часа в София стартират 6- и 10-дневно състезание по бягане, което ще продължи до 11 май. След като през 2021 година организаторите поставиха началото с 6-дневно състезание, през 2022 година бе добавена още една опция за спортистите - бягане в продължение на 10 дни. Така България ще бъде притегателен център за бегачи от 15 държави, информира БТА.

По информация от организаторите, в събитието ще се включат някои от най-добрите бегачи на свръхдълги дистанции. В надпреварата ще участват 14 мъже и 7 жени от Австрия, Бразилия, България, Хърватия, Германия, Унгария, Ирландия, Италия, Япония, Полша, Португалия, Сърбия и Украйна. Страната ни ще бъде представена от двама ултрамаратонци – Андрей Стефанов в надпреварата за 10 дни и Ясен Мишачук за 6 дни.

Впечатляващата група атлети с опит в многодневните състезания ще покаже пред софиянци как силата на човешкия дух надхвърля всички ограничения.

Трасето се намира в парка „Св. св. Петър и Павел“ в София и е с дължина 785 мeтра. Съгласно регламента, състезателите изминават възможно най-дълго разстояние, като обикалят трасето, което е отворено 24 часа в денонощието. Бегачите сами решават кога и колко да почиват. През цялото време на състезанието по маршрута ще има стюарди-съдии, които ще следят за спазването на реда и правилата на състезанието.

„Шри Чинмой Маратон Тим“ е международна спортна организация, която се е посветила на популяризирането на спорта и физическата култура като неотделима част от формирането на хармонична човешка личност.

Шри Чинмой основава Тима през 1977 г. като инструмент за изява на безграничния потенциал, скрит във всеки един от нас. Той поставя началото на състезания, които за много хора изглеждат отвъд границите на възможното. В многодневните бягания духът, материята и психиката се състезават помежду си. По време на надпреварата участниците срещат много трудности: почти неизбежните травми, предизвикателствата пред психиката, която безспорно трябва да е устойчива, и пред духа, който е най-важният играч и може да крепи бегача до края на трасето. През годините „Шри Чинмой Маратон Тим“  се утвърждава като най-големият организатор на многодневни дълги бягания. В организацията на спортното събитие участват само доброволци, обединени от идеята за духовно израстване с помощта на спорта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//