Софийският апелативен съд решава дали да екстрадира в Румъния Елена Удреа

Снимка: Infomreja.bg

Тя беше задържана на ГКПП „Кулата” при опит да напусне България

Софийският апелативен съд решава дали да екстрадира в Румъния Елена Удреа. Тя беше задържана на ГКПП „Кулата” при опит да напусне България, съобщава Нова Тв.

На последното съдебно заседание съдът уважи едно от исканията от страна на защитата на Удрея – разпит на свидетелката Мокану, която е била директор на дирекция в правосъдното министерство на Румъния и впоследствие е обвинена за извършено престъпление, поради което временно е била в една килия в румънския затвор заедно с Елена Удреа.

Пред съда свидетелката разказа за лоши условия в местата за лишаване от свобода в Румъния. Самата тя е била оправдана по повдигнатото й обвинение и по нейните думи е осъдила румънската страна заради продължителния престой в затвора, както и за условията в него.

Мокану обясни още, че докато Удреа е била в килията е получила анонимно писмо, съдържащо заплаха за живота й. Тя се оплакала от това и дори го съобщила на директора на затвора. Той обаче заявил, че имало хора, които заплашвали всички и не били предприети никакви допълнителни мерки.

В петък прокуратурата и адвокатите на Удреа ще пледират по случая, след което съдът ще вземе своето решение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK