Софийски следователи претърсват офиса на „Мегаинвест холд” в Дупница

Снимка: бТВ

С постановление на главния прокурор Сотир Цацаров разследването по катастрофата край Своге, която отне живота на 17 души в събота, е възложено на Националната следствена служба.

В рамките на днешния ден следователи осъществяват изземване на относими към разследването документи от офиса на „Мегаинвест холд” в Дупница. На място пред офиса на фирмата пристигна и началникът на РУП – Дупница, Борислав Динев.

Той заяви, че няма отношение към провежданите процесуално-следствени действия в офиса на фирмата и отказа повече коментар по случая.

Фирма „Мегаинвест холд” се намира на „Самоковско шосе“ в Дупница и неин управител е Цветан Славейков Цветанов, сочат данните от Камарата на строителите в България. Очакванията са акцията, в която участва и екип на Жандармерията, да бъде продължителна.

По първоначална информация „Мегаинвест холд“ е участвала в ремонта и рехабилитацията на отсечката София - Своге – Мездра.

Малко след старта на полицейската операция, управителят на фирмата Цветан Цветанов заяви, че те не са асфалтирали въпросния участък край Своге.

Вчера Окръжна прокуратура – София, привлече като обвиняем и шофьора на автобуса - Григор Григоров. Той е обвинен за това, че на 25.08.2018 г. в гр. Своге, София област, на път 2 -16, при управление на автобус „МАН“ по направлението Своге – София, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил телесна повреда на повече от едно лице и смъртта на 17 човека.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, за осигуряване на явяването му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Към настоящия момент Григоров е изписан от болницата, където лежа след катастрофата.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK