Собственик на имоти в Лещен затвори пътя до хотелите на депутата Гамишев и Четрафилов с овощна градина

Снимки: Личен архив

Овощна градина с десетки плодни дръвчета се появи буквално за една нощ и препречи пътя до къщите за гости „Лещенски рай“ и „Лещенски перли“ на депутата Димитър Гамишев в гърменското курортно село Лещен.  

Недостъпен и за гостите с автомобили е и пътят към комплекса на гоцеделчевския бизнесмен Валентин Четрафилов, който също е препречен от появилата се градина.  

Информацията бе потвърдена и от кмета на община Гърмен, Минка Капитанова, която вчера със свой екип от администрацията е била извикана от потърпевшите хотелиери на оглед, както и за намиране на някакъв изход от създадената ситуация.  

От администрацията в Гърмен потвърдиха, че при строителството на двата хотела собствениците им са прокарали незакон път като са заграбили от имотите поне на около десетина собственици.  

Към възстановяването на имота си пръв тръгнал собственикът на първия имот на пътя към двата хотела, Иван Поюков, който е от Лещен, но живее в Гоце Делчев.

Именно Поюков буквално за ден обособил на пътя в неговия имот, водещ към хотелите на Гамишев, брат му и Валентин Четрафилов, овощна градина с плодни дръвчета, с което по този начин върнал сам заграбената земя.  

Към тази мярка Поюков пристъпил след като водил непрекъснати преговори със собствениците, получавал дори и обещания от тях, но проблемът останал до сега нерешен, а обещанията неизпълнени.  

От община Гърмен хотелиерите също били предупреждавани многократно, че ще съзидат проблем тъй като собствениците на заграбените за пътя ниви реагирали и се оплаквали непрекъснато.  

Мястото за хотела на Валентин Четрафилов дори му било продадено именно от Иван Поюков, но без терена за пътя.  

Междувременно от община Гърмен на хотелиерите им бил предоставен общински път до хотелите, който минавал близо до църквата в селото, но по него имало триъгълник, който го стеснявал и пречел на колите да минават от там.  

Самите собственици на къщи за гости и хотели на няколко пъти се събирали и обсъждали разширяване на проблема с въпросната стеснена част от общинския път, но трябвало да преговарят и да плащат на други собственици на имоти за купуване на земя от тях за да се осъществи разширяването за свободното движение на колите на гостите на хотелите и зареждащите ги автомобили.

Така във времето решаването на проблема се отлагал докато миналия ден Поюков предприел действия за възстановяване на собствеността си.

В момента собствениците, персоналът и гостите на хотелите се предвижват до тях пеша.

Случаят с изникналата овощна градина освен подигравки и злорадство буди и съжаление, че и двете страни години време не са намерили общ език за да се разберат и решат проблема.

Иван Пехливанов е човек, който притежава много имоти на територията на община Гърмен, част от тях са наследствени, други закупени и повечето от тях вече разпродадени.  

През 2007 година на пътя за хотелския комплекс „Делта“ му е бил възстановен имот, който в последствие се оказал, че е горски фонд.

В момента същият имот е заравнен, растителността е изкоренена и е превърната в нива, готова за продажба за строителство на следващите къщи за гости, коментираха запознати.  

Поюков имал силни и компетентни хора във властта в Гоце Делчев, които му помагали със съвети за решаване на различни казуси като този с пътя към хотелите, за което той също им се отплащал подобаващо.  

Как ще решат проблема с пътя до хотелските си комплекси двамата хотелиери предстои да стане известно скоро.

Вариантите за това са два - или да закупят имоти от собственици за разширяване на общинския път, който минава зад църквата в Лещен, или да заплатят заграбените земи на собствениците и ако им разрешат да отворят досега действащия път.

От община Гърмен бяха категорични, че и в двата случая не могат да вземат категорично решение по казуса тъй като става въпрос за частни имоти.  

 

КОМЕНТАРИ

Кумчо Вълчо16:34 - 18.03.2018
Поюков не ходи до тоалетна без позволението на Гераксиев. Сетете се кой трябва да потърси Гамишев за да му се реши проблема.
До НАП22:41 - 17.03.2018
Проверете сделките на Иван Поюков.Всичко продадено и купено от него е на фиктивно ниски цени.Пълен измамник
Чпли19:08 - 17.03.2018
Браво пич кажи им цвна 1000000 лева на тези двамата
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK