Собствениците на над 4400 коли плащат с 20% по-ниски данъци в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

По този начин ще облекчим хората с най-ниски доходи, обяви кметът инж. Огнян Атанасов

На последното заседание на Общински съвет – Кюстендил, беше одобрено моето предложение за намаляване на данъците на автомобилите – категория Евро 1 и Евро 2. Това са най-масовите автомобили, които се ползват от хората с по-ниски доходи, обяви на първата пресконференция за тази година кметът на Кюстендил, инж. Огнян Атанасов.  

По негови думи броят на тези коли е 4443 на територията на община Кюстендил.

„Знаете, че подобно обещание бях поел по време на предизборната кампания и дойде време да го изпълним. По този начин ще облекчим хората с най-ниски доходи, за да могат да ползват автомобилите си, а не да ги бракуват или продават. Тази несправедливост вече е отстранена и техните данъци ще бъдат намалени с 20%.

Това се получава, защото екологичната компонента беше завишена на 1.3 от предишния ОбС и предишното ръководство в лицето на бившия кмет. В момента намалението е на 1.1, което означава 20% намаление на данъка за тези автомобили.

Има хора, които са плащали по 800 лв. за автомобил, други по 500  или 200 лв. Това зависи от формулата за изчисляване, в която влиза годината на производство, мощността и се умножава по въпросния екологичен коефициент, който пада на 1.1“, уточни още кметът на Кюстендил, инж. Огнян Атанасов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK