Снежна буря предизвика хаос в трафика в Нидерландия и Германия

Снимка: nova.bg

В по-голямата част от страната снежната покривка е между 5 и 10 сантиметра, а на някои места достига и 30

В Нидерландия голяма снежна буря доведе до хаос в железопътния трафик и магистралите. Заради снега са засегнати и ЖП услугите в съседна Германия, а в северната част на Великобритания се готви за снежния фронт, наречен бурята Дарси.

В Нидерландия зимните условия са толкова тежки, че принудиха властите да затворят всички центрове за изследване за коронавирус. В цялата страна днес е обявена червена степен с предупреждение за ветрове със скорост до 90 километра в час и хапещ студ.

В по-голямата част от страната снежната покривка е между 5 и 10 сантиметра, а на някои места достига и 30. Всички влакове бяха отменени до обяд. Шофьорите бяха посъветвани да не излизат от автомобилите си. Заради заледените пътища има регистрирани 85 ПТП.

Още 10 дни в страната се очакват температури под нулата, а местните се надяват прословутите канали да се заледят и да се превърнат в ледени пързалки. Ако това се случи, хората се надяват за първи път от 97-ма година да се проведе 200-километровия маратон по пързаляне на лед, чийто маршрут минава пред 11 града.

В Германия снегът предизвика хаос в провинция Северен Рейн-Вестфалия - най-гъсто населената в страната. 222 катастрофи са станали от вчера до днес.

В северната част на Германия тази нощ се очаква обилен снеговалеж и снежна покривка до 40 сантиметра. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK