Снежанка Траянска, депутат от ИТН: Държим на професионализма, не на партийните назначения

Снимка: ИТН

Марио Нешев ще е новият управител на „Кюстендилска вода“

„Нашето желание е да се назначават професионалисти в своите области, а не да се правят назначения на партиен принцип“. Това заяви народният представител от „Има такъв народ“ Снежанка Траянска на пресконференция, проведена в Кюстендил.

„Някои хора са свикнали, че ако областният управител е излъчен от определена партия, то всички назначения минават от тази партия. Искам да ви уверя, че това не е така“, категорична бе Снежанка Траянска.

Тя коментира кадровите промени в областта, като посочи, че ИТН отговаря за четири министерства – Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на младежта и спорта, Министерство на външните работи и Министерство на енергетиката.

„В Кюстендил по тези министерства не са много регионалните служби – „Кюстендилска вода“, РДНСК и Регионална служба на спорта. БСП отговарят за Държавен фонд „Земеделие“ Агенцията за социално подпомагане и Областна дирекция „Земеделие“. „Продължаваме промяната“ са с квота РУО, Държавна автомобилна инспеция, Агенция по храните", уточни народният представител.

Коментарът й бе по повод предстоящото назначаване на нов управител на „Кюстендилска вода“ ЕООД. В Търговския регистър се очаква да бъде вписан предложения Марио Нешев, който да замени на поста досегашния управител Йордан Гогев. Нешев е бивш управител на „Напоителни системи“, клон Струма-Места. Народният представител заяви още, че професионалната му квалификация съответства на критериите за управител на „Кюстендилска вода“ ЕООД. „Проблемите там са много. Надявам се с общи усилия и сериозен екип да се преодолеят“, подчерта Снежанка Траянска.

Тя съобщи още, че е провела среща с кмета на Кюстендил Петър Паунов, във връзка с отворения прием на проекта за ремонт на ВиК мрежи от МРРБ. „В момента отговорността за внасяне на проекти стои в Община Кюстендил“, каза още депутатът от ИТН Снежанка Траянска, като припомни за проблемите с водоснабдяването и канализацията в кюстендилските села.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//