Смесената експертна комисия за изграждане на ГКПП „Струмяни – Берово“ с пето заседание

Областният управител Николай Шушков, снимка: Infomreja.bg

На 28 октомври ще бъде направено посещение на бъдещия ГКПП в община Струмяни

На 27 октомври /четвъртък/ от 14:30 ч. в Парк-хотел „Пирин“ в Сандански ще се проведе пето заседание на Смесената експертна комисия относно Спогодбата между правителството на Република България и правителството на Република Северна Македония от 14.06.1999 г. за откриване на нов пътен граничен контролно-пропускателен пункт „Струмяни- Берово“ между двете страни.

На срещата ще бъдат обсъдени изискванията, нормите и правилата при реконструкцията и изграждането на комплексната гранична инфраструктура; времевата рамка за изпълнение на стратегическия проект ГКПП Струмяни - Берово по Програма Интеррег-VI-А ИПП България – Северна Македония 2021 – 2027; както и препоръки за устойчиво териториално планиране, устойчиво енергийно планиране и строителство.

На 28 октомври ще бъде направено посещение на бъдещия ГКПП в община Струмяни. Ще бъдат определени непосредствени задачи и работни срещи между бенефициерите и представителите на различните институции по въпросите за проектирането на бъдещия ГКПП, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK