Сменят шефовете на полицията и болницата в Благоевград

Емил Костадинов, снимка: infomreja.bg, архив

Общинските лидери на БСП в Петрич и Банско – Димитър Капитанов и Костадин Дурчов, ще са заместниците на областния управител на Пиринско Муса Палев.

Капитанов ще бъде назначен още тази сряда по време на заседание на правителственото. Дурчов се очаква да заеме официално поста до десетина дни.

„Имахме преговори с представители на ДПС и те проявиха разбиране и двамата заместници на Муса Палев да са от БСП“, обяви на пресконференция в Благоевград областният лидер на БСП и депутат от Коалиция за България Емил Костадинов.

Той обаче не уточни какъв е бил предишният вариант. Както ИНФОМРЕЖА писа, за един от заместник-областните управители се спрягаше друг активист на ДПС - Джалил Бошнак от гоцеделчевското село Лъжница.

След назначението на губернатора Палев социалистите се зарекоха да бойкотират решението на Министерския съвет и оттеглиха кандидатурите на Капитанов и Дурчов за заместник-областни управители. Няколкото срещи с лидера Сергей Станишев също се оказаха безплодни и въпреки броженията в средите на БСП в региона, Муса Палев остана непоклатим на ръководния пост.

Обратът в позицията на червените в Пиринско настъпил на заседание на Областния съвет, проведено миналата седмица.

„След като двуседмичните ни усилия на мястото на Палев да бъде назначен нашият кандидат Юлиан Гошев останаха без успех, надделя мнението все пак да имаме присъствие в Областната управа в лицето на двамата заместници“, обясни Костадинов.

Той уточни, че все още не е разговарял с Муса Палев, но ще настоява Капитанов и Дурчов да получат конкретни правомощия по отделни ресори и територии, така че те да не бъдат изолирани при работата им в Областната управа.

Костадинов допълни, че на този етап секретарското място в Областната администрация не стои на дневен ред.

По думите му БСП не смята да предприема „колосална метла на чистене на кадри“ в държавните институции, но посочи, че през последните 4 години са били назначени много хора без конкурси и дори без дипломи.

„Изумен съм колко много „калинки“ има в държавната администрация в Пиринско, особено в сектор земеделие и гори“, каза той.

Емил Костадинов обаче призна, че рокади ще има. „На директора на полицията комисар Георги Костов трябва да му бъде намерена работа на друго място, далеч от Благоевград. Кадрова промяна ще има и в болницата“, издаде областният лидер на БСП.

 

Емил Костадинов, снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

jye11:14 - 09.07.2013
Тоя Костадинов е много зле бе, малиии... Нема се оправим скоро след като хора като него имат властта да взимат такива решения.
the green до Do the green23:24 - 08.07.2013
Бих искал да ти напомня, че официалният език в страната е българският, като думите в българския език се изписват на кирилица. За твоя коментар виждам, че използваш официалната азбука в турция. Затова първо се образовай, а след това си пиши глупостите. Ще изглеждаш по-малко тъп.
:D18:38 - 08.07.2013
:D ми не... не живеем в 22 век. Попроспал/а си някоя и друга годинка училище май... (и така оставям твърдението за глупавите хора да си почива, макар че не смятам, че се ограничават до мюсюлмани - и мюсюлмани, и християни, и всякакви други ограничени с вярата си във фантастична литература фанатици)
ашкулсун15:50 - 08.07.2013
Всичко ке е помаци

FACEBOOK

//