Смениха шефа на полицията в Гоце Делчев, пращат го в участъка в Хаджидимово

Костадин Ковачев, снимка: МВР

С нов началник осъмна днес РУ - Гоце Делчев. От поста със заповед на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова е сменен досегашният полицейски шеф Костадин Ковачев.

Със заповед с вчерашна дата за началник на полицията в Гоце Делчев е назначен Ангел Зайков, който досега бе началник на полицейския участък в Хаджидимово.

Според рокадата Костадин Ковачев ще заеме мястото на Зайков в участъка в Хаджидимово.

Причината за отстраняването на Ковачев от началническия му пост в РУ - Гоце Делчев според запознати е заради допуснати пропуски при овладяването на размириците в Гърмен.

Днес по време на парламентарния контрол Бъчварова обяви, че е взето решение за смяна на ръководството и на Полицейски участък - Гърмен.

Зайков бе сред униформените, които се грижеха за охраната и сигурността по време на посещението на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и главния секретар Георги Костов в Гърмен.

Новият полицейски началник в Гоце Делчев Ангел Зайков е на 43 години. Той е от хаджидимовското село Копривлен. Съпругата му е учителка по математика  в училището в Копривлен.

Имат две деца - момиче в 11 клас и момче в 7 клас.

Ангел Зайков е в системата на МВР от 1997 г. Кариерата му тръгва от ГПУ - Гоце Делчев, където достига до заместник-началник.

Бил е и началник на ГКПП "Илинден".

Повече от година Ангел Зайков е началник на полицейското управление в Хаджидимово.

 

Ангел Зайков /с мустаците/ и Георги Костов по време на протестите в Гърмен

КОМЕНТАРИ

Фейзула12:25 - 31.05.2015
Стариа шеф за нищо не ставаше
Леле09:12 - 31.05.2015
Ами тоя с мустаците,шипар е циганин бе!Как юе решава цигански проблеми?Да ви ебем и циганския кенеф в който превърнахте България.
Да бе повярвах09:09 - 31.05.2015
Преоблякъл се Илия и пак в тия.
Така12:21 - 30.05.2015
Аиде сега и коромпирания шеф на кат

FACEBOOK