Слънчево начало на април, максимални температури между 25 и 30 градуса

Снимка: Infomreja.bg

Въздушните маси са с повишена концентрация на сахарски прах

Днес над страната ще продължи преносът на въздушни маси от югозапад с повишена концентрация на сахарски прах. Ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Температурите ще се задържат значително по-високи от обичайните за началото на април, максималните ще са предимно между 25° и 30°, в София - около 26°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по билата и временно силен вятър от югозапад, който вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 22°, на 2000 m - около 14°.

По Черноморието ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат от 18° по Северното Черноморие до 27° по Южното. Температурата на морската вода е 9°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 8 мин. и залязва в 19 ч. и 53 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 45 мин. Луната в София изгрява в 2 ч. и 37 мин. и залязва в 10 ч. и 54 мин. Фаза на луната: един ден преди последна четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//