Слънчева неделя

Снимка: Infomreja.bg

Краткотрайни валежи се очакват в планинските и източните райони

Днес ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските и източните райони, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 33° и 38°, София - около 33°.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен, по високите и открити части - временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра - около 18°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, но ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който през деня ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са 28°-33°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 10 мин. и залязва в 20 ч. и 55 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 45 мин. Луната в София изгрява в 11 ч. и 27 мин. и залязва в 23 ч. и 47 мин. Фаза на луната: три дни преди първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK