Служители на ТВ кулата „Ореляк” посрещнаха над 30 млади туристи от Абланица

снимки: Клуб "Млад турист" - с. Абланица

Служителите от Телевизионна кула „Ореляк” в събота посрещнаха голяма група млади туристи от хаджидимовското село Абланица, които въпреки лошото и променливо време преодоляха трудния маршрут „Попови ливади" - телевизионния ретланслатор „Ореляк”.

Учениците от клуб "Млад турист" към СОУ "Паисий Хилендарски" - с. Абланица успяха безпроблемно да стигнат до бялата 104-метрова красавица, която досега бяха виждали само отдалеч. Там служителите от ретланслатора „Ореляк" за първи път ритуално, с 10-литрова туба с прясна планинска вода, посрещнаха изморената от дългия и труден преход група от млади планинари.

През лятото ТВ-кулата, както я наричат хората от Неврокопско, бе освежена и обновена, а след ремонта учениците от Абланица се оказаха и първите й гости.

Това бе поредният красив и слънчев декемврийски поход за децата от ученическия туристически клуб и последен за 2014 година, който техният учител и изпитан водач Асим Имамов организира.

Още в първите януарски дни от новата година атрактивните походи, организирани от Имамов, продължават с интересни маршрути, много емоции и, разбира се, много изненади, които напористият учител планинар вече усилено подготвя за своите последователи.

"Повече от 30 км пеша е равносметката, която направихме в края на този поход. Към финала на младите туристи им беше трудно, но пък за сметка на това останаха много доволни от преживените невероятни мигове сред красивата природа и здравословния заряд. През целия ден детският смях, възторг и радост не спряха. Приключваме туристическата година с голямо удовлетворение, защото групата ни се увеличи неимоверно много, все повече ученици, учители и родители от целия Гоцеделчевски регион през тази година участваха в походите ни и разбраха каква е огромната сила и красота на природата, отделно и неимоверният здравословен заряд, с който се обогатява целият човешки организъм. През януари  продължаваме в същия дух", заяви доволен от себе си и от последователите си планинари Асим Имамов.

 

снимки: Клуб "Млад турист" - с. Абланица
снимки: Клуб "Млад турист" - с. Абланица
снимки: Клуб "Млад турист" - с. Абланица
снимки: Клуб "Млад турист" - с. Абланица

КОМЕНТАРИ

Фейс15:12 - 18.05.2015
Фейса на тия двамата корсари на исляма е следния: единият е ЖИРИНОВСКИ другият е специалист по МИМИКРИЯ, каквото и да правят тези двамата за децата подтекста е един през трупове и съдби напред, но този с дебелия корем ял от факъта на всеки няма значение дали е с него или против тепърва му предстоят хубави съботи и недели. Та ти Стратиев или Гайтанжиев с хубавия си псевдоним оставаш един измекярин и помияр.
Тодор Стратиев17:40 - 16.12.2014
Изумен съм! Много тежки обвинения са хвърлени срещу хора, които години наред работят за благото на децата и тяхното възпитание. Ако има нарушения, то те трябва да се докажат и не фейсбук е мястото. И нека на това добро дело не се поставят политически оттенъци.А за знамето въпроса е съвсем неуместен и грозен!?!?!
!!!!!10:08 - 16.12.2014
Коментари, съдържащи лични нападки, обиди, заплахи или нецензурно съдържание подлежат на модериране или изтриване!
hguavsdn xsajxdn;09:44 - 16.12.2014
Ейййй, майка му и живот беее! Да не направи човек нещо хубаво за хората, за децата, за природата! Брат му такъв, баба му онакава, вуйчо му и той.. ЧОВЕКА гледайте! Конкретния човек, дето се опитва малко да изкара децата ви от вкъщи пред компютрите и таблетите дето им купувате, вместо вие самите да им покажете красотата на нашата земя българска!

FACEBOOK