Случаят "Дебора": Георги Георгиев остава в ареста

Снимка: БГНЕС

Районният съд в Стара Загора отхвърли жалбата му

Районният съд в Стара Загора отхвърли жалбата на Георги Николов Георгиев - обвиняем за принуда, закана с убийство и нанасяне на средна телесна повреда на 18-годишната Дебора Михайлова, за изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража" в по-лека.

Съдът е приел, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че именно той е извършител на горепосочените деяния. В съдебното заседание наблюдаващите прокурори от Районна прокуратура – Стара Загора са взели становище, че мярката за неотклонение „задържане под стража" е законосъбарзна и не следва да бъде изменяна в по-лека.  

Георги Николов Георгиев е привлечен като обвиняем за това, че на 26.06.2023 г.  в Стара Загора е принудил 18-годишната Дебора да претърпи нещо противно на волята си, като остригал част от косата ѝ и употребил сила, причинил ѝ е двустепенна средна телесна повреда, довела до разстройство на здравето, временна опасност за живота, както и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото. Той е привлечен като обвиняем и за закана с убийство спрямо Дебора.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора, съобщават от държавното обвинение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK