След повече от 30 години зала „Пейо Яворов” в Благоевград е с модерна визия и ново озвучаване

снимки: Община Благоевград

Една от най-големите зали в Благоевград, която е желано място за културни изяви – „Пейо Яворов”, е изцяло обновена и модернизирана след повече от 30 години.

За по- малко от месец залата има не само нов вид, но и оборудване. Строително-монтажните дейности приключиха, апаратурата е монтирана, новото осветление също и благоевградската зала е в готовност да посреща изпълнители от национално и световно ниво.

На входа на зала „Пейо Яворов” посетителите ще бъдат посрещнати от символа на Пиринския край - Ансамбъл „Пирин”. Новият надпис на ансамбъла за пръв път от години „сияе” ярко над залата.

Гостите ще бъдат приятно изненадани от топлата обстановка, изящно оформеното фоайе в топли цветове, новото осветление и изцяло подменената врата, която е по европейски стандарти и спрямо изискванията за безопасност.

Въведенията не спират дотук. Жителите и гостите на Благоевград вече ще могат да се освободят от своите връхни дрехи, като ги оставят в  нова гардеробна, след което спокойно да се наслаждават на хилядите концерти и спектакли, които предстоят.

Нов паркет, нова облицовка на стените и нови завеси ще допълват не само красотата на изпълненията на артистите, но и ще направят атмосферата по-уютна. Ложата за гости също е ремонтирана, а седалките са претапицирани.

Зала „Пейо Яворов” събира хиляди зрители на едни от най-пищните концерти в Югозападна България. Именно затова, Община Благоевград подмени и апаратурата с модерна аудио система. Озвучаването на залата, което бе заложено в „Бюджет 2015”, е в размер на 70 хиляди лева, а основният ремонт възлиза на 80 хиляди лева.

Желанието на кмета на Община Благоевград Атанас Камбитов е първите пролетни концерти в Благоевград да бъдат именно в зала „Пейо Яворов” и тя да се превърне в място, което да събира на една сцена изпълнители не само от Благоевград и региона, но и от съседни държави.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK