След поредния грабеж над възрастен: МВР безкомпромисни към апашите

Снимки: МВР

Директорът на СДВР и административният ръководител на СРП се срещнаха с двамата столичани, станали жертви на измама

Старши комисар Хаджиев сподели, че случаят с нагло обрания възрастен мъж е извадил криминалистите  "извън кожата", защото  престъплението е извършено с изключителна арогантност.  Благодарение на усилията на колегите успяхме бързо да установим извършителя на престъплението, който  е с осем осъдителни присъди.  Директорът на СДВР изрази надежда, че  разкриването на престъплението ще върне доверието на тези възрастни хора към правоохранителните органи. „Ние сме изключително чувствителни към тази тема, затова отговорът ни е категоричен – нулева толерантност към подобни престъпления“, коментира още ст. комисар Хаджиев.

Винаги ще бъдем безкомпромисни в преследването на престъпления, извършени срещу възрастни хора, това е един категоричен приоритет за нас, подчерта и административният ръководител на СРП Невена Зартова. Тя обясни, че в хода на разследването по случая с измамения на 9 декември 89-годишен мъж, е установено, че час по-рано, по същата схема,  е пострадал и друг  - 83-годишен столичанин. Той също взел пенсията си от пощенски клон  и докато се движел по улицата,  забелязал спрял до тротоара лек автомобил, в близост до който стоял извършителят. Непознатият се представил за „касиер от пощата" и обяснил на жертвата си, че е допусната грешка и трябва да му даде още 50 лева. Под претекст да преброи цялата сума, за да няма грешка, той  взел парите от възрастния човек, бързо ги преброил и върнал, и потеглил с автомобила си. Едва тогава потърпевшият разбрал, че от пенсията му липсвали 300 лева и потърсил помощ в полицията. Прокурор Зартова благодари на криминалистите на СДВР за извършените професионални и бързи действия, довели до установяването на извършителя и задържането му на адрес на негов познат. Нашето призвание е да помагаме на хората и те да се осланят на нас, подчертаха директорът на СДВР и  административният ръководител на СРП. Те още веднъж призоваха хората  да бъдат изключително предпазливи и да не се доверяват на случайни граждани - под какъвто и било предлог.

Днес директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев и административният ръководител на СРП Невена Зартова се срещнаха с двамата потърпевши, за да им върнат откраднатите суми и да ги уверят да се осланят на правоохранителните орган, защото призванието им е да служат и помагат на хората. С пожелание за здраве и весело посрещане на предстоящите празници ст.комисар Хаджиев им подари за спомен и плакет на Столичната дирекция на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK