След мача между ЦСКА и Левски: 16 задържани

Снимка: Infomreja.bg

Един е участвал в сбиване преди мача

Общо 16 са задържани за срок до 24 часа преди, по време и след футболна среща в столицата, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Един е участвал в сбиване преди мача и е задържан на бул. „Драган Цанков“. Малко по-късно, на изградените контролно-пропускателни пунктове на стадиона са задържани трима – един непълнолетен – за притежаване на наркотични вещества, и двама /единият от които също непълнолетен/ – за притежаване на забранени предмети и вещи /пиротехнически изделия/.

След приключването на мача са задържани общо 12 фенове за хулигански действия и нанесени щети в автобус на масовия градски транспорт, в района на бул. „Цариградско шосе“.

По време на дербито за кратко възникна напрежение между  двете футболни агитки. В резултат на бързата намеса на полицейските сили, ситуацията бе овладяна и не бе допуснато разрастване на конфликта.

СДВР предприе мерки за обезпечаване на обществения ред и организация на движението във връзка с проведената футболна среща между отборите на ПФК ЦСКА-София и ПФК „Левски“. При придвижването големите групи фенове на двата отбора към Националния стадион не бяха допуснати сериозни нарушения на реда в центъра на София.

По време на шествието на една от агитките е забелязана група фенове, издигнали транспаранти със свастики. Те са заснети с видеотехнически средства и предстои в рамките на образуваната в СДВР проверка да бъде установена самоличността им, след което да бъдат санкционирани по административен ред по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. По време на мача, по трибуните на стадиона транспаранти с такива символи не са били разпъвани. Действията за установяване на самоличността на нарушителите продължават.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK