След гонка в Стара Загора загина шампионът по борба Пламен Пенев

Снимка: ИСТИНАТА ЗА СТАРА ЗАГОРА/ Фейсбук

Прокуратурата все още не е излязла с официална информация по случая

След гонка с полицията в Стара Загора късно снощи е починал 58-годишният бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев. Това, което се знае до момента е, че е имало преследване, при което са извършени преградителни действия от страна на органите на реда на централен булевард в града, посочва NOVA.

По данни на роднини на Пламен Пенев той е излязъл да разхожда кучето си. Край бензиностанция в района е имало деца. Там се случило нещо между тях, но съседи твърдят, че мъжът не е вадил нож, каквито версии се появиха. Стигнало се е до размяна на реплики с полицията и гонка, при която автомобилът на Пламен катастрофира или е спрян от полицейски патрул, все още не е изяснено.

Дъщерята на Пенев, която е видяла тялото на баща си в Съдебна медицина, споделя, че той е зверски пребит. Бил е със счупен череп и множество удари по лицето.

Борислава твърди, че баща ѝ е убит от органите на реда. Отказала е извършването на съдебна експертиза в Стара Загора, заради опасения, че случаят ще бъде потулен.

От полицията в Стара Загора излязоха с официална информация по случая.

На 30 декември в  20:45 ч. е получен сигнал от непълнолетно момче, че на улица в града мъж с лек автомобил е заплашвал с нож негови приятели. На място са изпратени полицейски екипи, а посочената лека кола е била установена. Водачът, обаче, не се подчинил на полицейските разпореждания и опитал да избегне проверката. Последвало е преследване на автомобила, в което са се включили допълнителни полицейски екипи.

"Около 21:00 ч. в района на бул."Цар Симеон Велики" срещу парк "Артилерийски" установеният 58-годишен шофьор се удря в патрулка и почива. Причините за смъртта му са в процес на установяване", посочват от полицията. 

Оказана е навременна медицинска помощ на всички участници в ПТП-то, като единият от служителите на МВР е настанен в болница с фрактура на ръка и разкъсно-контузни рани на главата. Той е без опасност за живота.  

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK